artgalleryjorg.be © • Jorg Schelfhout

 

ART GALLERY JORG

C  O  N  T  E  M  P  O  R  A  R  Y      A  R  T

 

 

 

 

 

MARTINE JANSEN

 

Haar inspiratie vindt zij in alles rondom haar. Met een figuratieve benadering brengt ze haar visie naar de toeschouwer, waarbij ze steeds weer zoekt naar een verfijnde maar ook sterke vormgeving.  De beelden van Martine Jansen stralen een intimiteit uit waardoor gevoel en sereniteit ten volle tot uiting komen.

 

Het begrip ‘stilte’ is een wederkerend gegeven in het werk van Jansen.

Eerst sloop het er als vanzelf in en werd het pas opgemerkt nadat het beeld af was, nu werkt de kunstenaar meer en meer bewust vanuit een ingetogenheid. Alsof ze de stilte opzoekt in haar werk.

 

“Een beeld moet voor mij niet noodzakelijk choqueren of ingewikkeld zijn. Beeldtaal moet duidelijk verstaanbaar zijn. Een beeld moet emotie brengen. En precies daarom benader ik mijn werk vanuit een esthetisch perspectief.”

 

Martine Jansen, geboren in 1969 te Brussel, woont in Kapelle-op-den-Bos, waar ze ook haar atelier heeft.


Tentoonstellingen o.a.


Wachtanoff Galerie, Moscou, Rusland; De oude pastorie, Kapelle-op-den-Bos; Galerie Young Classics, Reutlingen, DL;
Art Event, Antwerpen; Art Event, Rotterdam; Galerie paardenmarkt64, Antwerpen, Art Fair, Waregem; Dag van het park Diest; Galerie all dolled up USA; Galerie Brigitte Hess USA, Dubaï, tentoonstelling op uitnodiging van het gouvernement; Sint Michielskerk,Leuven; Tentoonstelling in de begijnhofkerk te Mechelen; Galerie Jorg Schelfhout, Liedekerke; Lineart 2010, Gent